Mărăști, la 101 ani, 3 luni și câteva zile

Paradoxal, mă bucur ca proiectul de aniversare a celor 100 de ani de Romania Mare a eșuat lamentabil. Pentru că mai avem o lună și jumătate până la mult trâmbițatul Centenar, (iute vărsător de bani de la buget acum pe ultima suta de metri, bani cheltuiți pe tot felul de prostii și de cretini cum a fost chestia aia de la nu știu care Primarie cu Politia ei locala cu tot), e clar că proiectul ăsta e dus, mort și îngropat așa cum sunt miile de eroi de aici de la Mărăști, care dacă ar putea vorbi de dincolo, cred că nu s-ar mai opri din ocări.

Da, mă bucur pentru că cei care sunt acum în fruntea țării sunt atât de departe de Ferdinand, Prezan și Averescu, încât Doamne ajută că a ieșit cu poziția asta imensă de offside.

Câtă măreție, cât bun simț, câtă educație și mai ales cât spirit de sacrificiu al băieților ălora tineri care au murit și în toate trecătorile Carpaților. Cine să le spună copiilor debusolați și și amuzați de valul de greșeli de exprimare ale primului ministru, greșeli prezinte inclusiv azi dimineață în ședința de guvern, cine sa le spună copiilor despre povestea reconstruirii in doar 2 ani de la încheierea războiului, cine sa le spună că în primii trei ani ai guvernării interbelice s-au construit mai multe școli decât toți kilometri de autostrada din ultimii 30 de ani.

Toate bune până la urmă pentru mitocanii de serviciu, Șerbanel, Codrinel, Ciordache și toți repetenții …Am auzit, că în sfârșit au reușit prin OUG să-i pună o mână mare pe fund doamnei aleia distinse, numite Justiția, dar nu-i nimic, roata se învârte, fix ca acum 100 de ani, când nimeni nu mai spera decât într-un miracol.

Folk Bun cu George Sarluceanu, chiar pe 1 Rocktombrie, de ziua Rock FM

Ca să respect spiritul Rock FM, fix la 8 ani de Rock Fm, spiritul ăla în care găsești calitate, avangardă, atitudine, dar musai cu ritm și nerv l-am invitat pe George Sărluceanu. Îndeajuns de bătrân pentru a fi atins maturitatea artistică și îndeajuns de tânăr ca să nu fie încă asimilat totalmente curentului generic folk, (cu artiști ce nu mai pot fi niciodată bănuiți de rock), George a experimentat mereu un teren neutru care se găsește undeva între folk și rock! A câștigat cam tot ce se putea câștiga în materie de festival național de folk, undeva pe la începutul anilor 2000, tot cu piese altfel, cu vână și neobișnuite publicului de folk, iar mai apoi cariera lui s-a intersectat cu a mea, când l-am îndemnat să se apuce de bas, urmând o perioadă fastă, în care a activat în mai multe trupe pop-rock.

A fost o ediție aniversară, cu un Rock FM în sărbătoare și cu un George Sărluceanu în postura liantului perfect între cele două stiluri surori. George a cântat parca mai cu spor în noul studio care are mai multe microfoane decât în vechiul studio și ne-a vorbit și despre recent încheiatul festival de rock-blues-folk, Water Music Festival, organizat chiar de el undeva în munții Neamțului la început de septembrie!

Asteptam cu mare interes piesele care sunt în lucru din noul său proiect personal, Green Ties, un proiect surprinzător așa cum a fost toată cariera lui George Sarluceanu de la începuturi până astăzi.