Mărăști, la 101 ani, 3 luni și câteva zile

Paradoxal, mă bucur ca proiectul de aniversare a celor 100 de ani de Romania Mare a eșuat lamentabil. Pentru că mai avem o lună și jumătate până la mult trâmbițatul Centenar, (iute vărsător de bani de la buget acum pe ultima suta de metri, bani cheltuiți pe tot felul de prostii și de cretini cum a fost chestia aia de la nu știu care Primarie cu Politia ei locala cu tot), e clar că proiectul ăsta e dus, mort și îngropat așa cum sunt miile de eroi de aici de la Mărăști, care dacă ar putea vorbi de dincolo, cred că nu s-ar mai opri din ocări.

Da, mă bucur pentru că cei care sunt acum în fruntea țării sunt atât de departe de Ferdinand, Prezan și Averescu, încât Doamne ajută că a ieșit cu poziția asta imensă de offside.

Câtă măreție, cât bun simț, câtă educație și mai ales cât spirit de sacrificiu al băieților ălora tineri care au murit și în toate trecătorile Carpaților. Cine să le spună copiilor debusolați și și amuzați de valul de greșeli de exprimare ale primului ministru, greșeli prezinte inclusiv azi dimineață în ședința de guvern, cine sa le spună copiilor despre povestea reconstruirii in doar 2 ani de la încheierea războiului, cine sa le spună că în primii trei ani ai guvernării interbelice s-au construit mai multe școli decât toți kilometri de autostrada din ultimii 30 de ani.

Toate bune până la urmă pentru mitocanii de serviciu, Șerbanel, Codrinel, Ciordache și toți repetenții …Am auzit, că în sfârșit au reușit prin OUG să-i pună o mână mare pe fund doamnei aleia distinse, numite Justiția, dar nu-i nimic, roata se învârte, fix ca acum 100 de ani, când nimeni nu mai spera decât într-un miracol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *