Noi nu

 Doi neurochirurgi de astăzi nu vor mai opera români la București, ci de mâine poimâine oameni mai norocoși prin alte țări. Oriunde ne putem probabil juca , dar nu în sistemul medical. Văzând filmulețul cu mărturiile chirurgilor, m-am hotărât în fine, după aproape o lună, să vă povestesc experiența medicală din ziua accidentului rutier din 9 august. Și nu ca să atrag atenția narcisist asupra mea, nu ca să mai preia presa tabloidă postarea și să inventeze știri – când știri sunt slavă Domnului importante in țara asta – ci pentru a spune încă o dată răspicat ca „Noi nu”! 

      Noi nu putem închide ochii la nesfârșit, nu ne putem preface că oamenii nu mor din cauza nepăsării și să ne facem că nu vedem și să sperăm doar, că poate nouă nu ni se va întâmpla! Eu nu am putut să întorc capul la Craiova. Am văzut o mulțime de oameni în suferință, bătrâni sau tineri, țigani sau români, oameni, care sufereau pentru că era murdar, pentru ca era personal medical insuficient, pentru ca nu mergeau aparatele de investigații, care poate le-ar fi ameliorat starea. Colegului Cristian Hrubaru i s-a întâmplat la fel într-un alt spital de provincie, când a fost investigat cu mare întârziere după încercări aberante, iar diagnosticul a fost până la urma eronat. Avem datoria zic, să nu întoarcem capul și să punem degetul pe rană.
    9 august, Perisor-Băilești-Craiova
   Acum o lună, după pierderea stării de conștientă, cu o forma de amnezie retrogradă în urma șocului, (când în primele 40 de minute nu îl recunoșteam nici pe Andone Dorin cu care fusesem în mașină), poliția a venit la vreo jumătate de ora la locul accidentului, iar Ambulanța după o oră !!! , chemată de Andone nu de poliție… La spitalul din Băilești nu exista sau nu funcționa tomograful, și nici jucăria cu care se face radiografie, deși eram cocoșat de durere de spate. După ce au auzit că am leșinat la impact m-au imobilizat în ambulanță cu cervicală și tot tacâmul și m-au trimis la Județean la Craiova, respectând procedura până la ultima virgulă. După încă o oră de drum ce să vezi? La UPU nu au gasit targă de transfer sa mă bage în investigații, și m-au dat jos de pe targă ambulanței în mijlocul triajului ca pe un sac de cartofi, nimeni neavând habar că după un accident violent de mașina, la mai bine de 3 ore de la producerea lui sunt întreg la cap sau coloană. Le-am dat inclusiv centura cercicală de la gât, ca aveau oamenii nevoie de ea sa ajungă la altă intervenție… S-a ales praful de toată procedura de până atunci…

            La 17 s-a produs accidentul. La 21 eram prin curtea spitalului din Craiova și încă nimeni nu mă consultase. Pe la 22 m-a vizionat sumar la coloană doctoriță de la urgențe, fără să mă poată băga la radiografie, deoarece nici aici nu funcționa aparatul. Abia la 1 și ceva dimineața am reușit să intru la tomograf care era musai de făcut, ca sa ma asigur că nu e nimic stricat prin cap, noroc cu nea Marin Neacsu că a venit într-un suflet la spital și a stat cu mine pe acolo, că altfel eram fiul ploii. Tot noroc a fost că am ajuns la Spitalul Militar din București, dar firește că primăvară nu se face doar cu unul doua spitale de prin Capitală.

        

       Ce vreau sa spun este ca doctorii ăștia de la Neurochirurgie de la Colentina, din filmulețul celor de la Recorder, arată tot un fel de chestii d-astea ca în Kafka și bine fac trăgând un semnal de alarmă. Din păcate, cred ca icebergul e mult prea aproape pentru ca alarma doctorilor să ajute Titanicul să nu se ducă la vale. Și valea așa înseamnă din păcate o mulțime de oameni care in mod normal ar fi trebuit sa scape și care nu au scăpat din cauza ignorantei, ticăloșiei și corupției. Și da, colegul și prietenul Alin Dinca cântă bine și urlă la morile de vânt că într-adevăr Corupția ucide.

Later edit

Abia la 3 săptămâni de la accident, după alte investigații la Spitalul Militar pentru că durerea de spate persista, am descoperit la Tomograf două coaste rupte. Noroc ca nu au perforat mai departe în plămân, ca era groasă. Și dacă s-ar fi întâmplat asta, ce șanse as fi avut in după amiaza în care Ambulanța a venit la o ora după accident?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *